Jazzclub XL: Jaco Pastorius Tribute

Jazzclub XL: Jaco Pastorius Tribute met o.a. Jimmy Haslip

Normaal
€ 20,00

Vriendenticket
€ 18,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
vrijdag
7 juni
20:00
20:45
Popzaal
Voor dit concert zijn enkel staanplaatsen beschikbaar. Er zijn geen zitplaatsen mogelijk.

Een van Nederlands bekendste percussionisten, Jeroen de Rijk, nodigt voormalig bassist en oprichter van de jazzfusion groep The Yellowjackets Jimmy Haslip uit voor een eerbetoon aan Jaco Pastorius en Weather Report.

Pastorius is een van de meest invloedrijke basgitaristen ooit, hij maakte van de basgitaar een soloinstrument. Behalve via zijn solowerk kreeg hij wereldfaam door zijn werk met bands als Weather Report, Miles Davis, Toots Thielemans en Joni Mitchell.

Speciaal voor deze gelegenheid komt Tribal Tech en ‘Zawinul protegé’ toetsenist Scott Kinsey mee uit Amerika. Naast Jeroen op percussie, speelt een van de allergrootste talenten van Nederland Yoran Vroom mee op drums.


Jimmy Haslip is oprichter Yellowjackets en tourde met o.a. Al Jarreau, Chaka kahn, Allan Holdsworth, Jeff Lorber. Hij nam als sessiemuzikant op met Bobby McFerrin, Gino Vannelli, Steely Dan, Anita Baker en heel veel anderen.

Scott Kinsey
speelde o.a. bij Tribal Tech, John Scofield, Joe Zawinul, Lalah Hathaway, Roben Ford, Airto Moreira, Vinnie Colaiuta en John Patitucci.

Yoran Vroom
reist inmiddels de halve wereld rond en speelde al met Frank McComb en Corey Henry, maar ook bijvoorbeeld met Glennis Grace bij haar Whitney Houston Tribute in Ziggo Dome.

Jeroen de Rijk heeft een lange staat van dienst in én buiten Nederland en speelde o.a. met Jimmy in Yellowjackets en bij Gino Vannelli, maar ook op opnames van Michael Jackson en Bruno Mars.
Jazzclub XL: Jaco Pastorius Tribute
Jazzclub XL: Jaco Pastorius Tribute
Jazzclub XL: Jaco Pastorius Tribute
Jazzclub XL: Jaco Pastorius Tribute