Jazzclub GIGANT - De drie T’s en het Ack van Rooyen Quintet

Jazzclub GIGANT - De drie T’s en het Ack van Rooyen Quintet

duoticket (2 pers.) - Jazzclub
€ 7,50

singleticket (1 pers.) - Jazzclub
€ 4,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
Uitverkocht
zondag
25 oktober
14:30
15:00
Popzaal

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. We laten het talent uit ons Jazz’ndoorn horen en koppelen dit aan onze Resident Band, De Guus Essers Band (Guus Essers toetsen, Cees Essers Bas, André Jansen Sax, Niek Woesthuis drums).

Local guests zijn deze keer de drie T’s: Klaas Staal, Frans Scholten en Frits Groeneveld die op geheel eigen wijze invulling geven aan de middag.

Daarna komt Ack van Rooyen met zijn Quintet: Ack van Rooyen flügelhorn, Jeroen Manders ten. en sopr. sax, Marc van Roon piano en fender rhodes, Erik Robaard contrabas, Wim Kegel drums.

JazzClub Gigant is bijzonder vereerd dat Ack van Rooyen met zijn kwintet komt optreden. Ack van Rooyen, die afgelopen januari al benoemd was tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, werd 26 juni jl. opnieuw gelauwerd. Vanwege zijn omvangrijke bijdrage aan de jazz in Nederland én daarbuiten werd hem (eindelijk!) de Boy Edgar Prijs toegekend.

 

Het Ack van Rooyen Quintet heeft zijn ontstaan te danken aan de Cd productie ‘To the Ends of the Earth’ van Jeroen Manders. Het kwintet van Ack bestaat uit musici van een jongere generatie, die in de loop der jaren door hem zijn geïnspireerd en inmiddels allen hun eigen weg hebben gevonden. Bijna allen, net als Ack, uit het Haagse nest, spelen zij al jaren met hem samen. Zij worden gerekend tot de crême de la crême van de Nederlandse jazz-scene en voeren met veel liefde en respect voor de muziek en de meester een rijk dialoog.

Het Quintet is opgebouwd rond de stijl van Ack’s spel, sensitief, met de oren wijd open, snel van begrip, met een gevoel voor zowel swing en traditie als vernieuwing. De cd ‘To the Ends of the Earth’ werd in de jazzpers zeer goed ontvangen. In juni 2015 traden zij op in ‘De Arena’, in Amsterdam, waar Ack de ‘Lifetime Achievement Award’ in ontvangst mocht nemen en in 2016 speelden zij op ‘Northsea Jazz’ en deden zij verscheidene podia in Duitsland aan.

 

De bezetting van het kwintet is:

Ack van Rooyen - flügelhorn

Jeroen Manders - tenor en sopraan saxofoon

Marc van Roon - piano, fender rhodes

Erik Robaard - contrabas

Wim Kegel – drums

Gedurende de lockdown-periode hebben wij met Ack een mooi concert opgenomen, voorafgegaan door een uitgebreid interview met Matthijs van Nieuwkerk. Een "historische" opname, aldus Jarmo Hoogendijk, die op Facebook inmiddels 17.500 keer werd bekeken. Ack, die nog altijd barstensvol levenslust is als altijd schitterende op het podium, wist ook nu via digitale weg zijn publiek te bezweren met zijn fluwelen toon. 

Een aantal recente artikelen over Ack:

>> Interview NRC Handelsblad, februari 2020

>> Boy Edgar Prijs voor trompetist/bugelspeler Ack van Rooyen

>> Boy Edgar Prijs voor trompetist Ack van Rooyen.

-----------------------------

MAATREGELEN OMTRENT HET CORONAVIRUS
GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

 • Koop je tickets online. Aan de deur zijn geen tickets te koop.
 • Wij verzoeken je vriendelijk, maar met klem, om je naam en telefoonnummer achter te laten.
 • Entree van de zaal gebeurt binnen een vastgestelde tijd. Na aanvang van het concert is geen entree meer mogelijk.
 • Ontsmet handen voor en na het bezoek aan de popzaal.
 • Neem plaats op de door de medewerker aangewezen plekken. Er zijn enkel zitplaatsen aanwezig.
 • Je kunt je bestelling plaatsen via de QR-code op je tafel.
 • Toiletbezoek gebeurt één voor één.
 • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • PIN only.
 • Blijf thuis bij griepklachten en verkoudheid.
 • GIGANT heeft het recht om bezoekers te weigeren.
Jazzclub GIGANT - De drie T’s en het Ack van Rooyen Quintet
Jazzclub GIGANT - De drie T’s en het Ack van Rooyen Quintet