Jazzclub GIGANT - Hot Club

Jazzclub GIGANT - Hot Club

Jazzclub GIGANT is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. We laten het talent uit ons Jazz’ndoorn horen en koppelen dit aan onze Resident Band, De Guus Essers Band.

Headliner

Capelino met Arjen van El. Hot club de France is een versmelting van zigeunermuziek en jazz. Oorspronkelijk werd de muziek gespeeld door bezettingen met alleen snaarinstrumenten. Bij Capelino zijn daar tenorsaxofoon en zang aan toegevoegd.

Capelino ontstond midden jaren '80 en speelde daarna 20 jaar zowel nationaal als internationaal op vele jazzfestivals en deed een tournee in Japan. De band speelde twee maal op het North Sea Jazz Festival en bracht drie cd’s uit. Bij het concours van het jazzfestival in Breda in 1990 won de band zowel de publieksprijs als de juryprijs. Gitarist Jan Martens won de solistenprijs. Capelino ontwikkelde zich tot een band waarin veel eigen stukken werden gespeeld en van bekende jazzstandards geheel eigen arrangementen gemaakt werden.

 

Local Jazz 

Lex Kemper, een gitarist die uitstekend een prettige sfeer kan scheppen. Hij is geen druktemaker en houdt het volume beperkt. Zijn repertoire is breed en vooral gebaseerd op de muziek van de 20e eeuw. Veel pop, jazz, 60’s en 70’s, mediterraan, zuid-amerikaans, blues, evergreens, licht klassiek.

Bruno Rombouts speelt met verschillende artiesten door heel Nederland. Piano, synthesizer, accordeon, dwarsfluit, allemaal leuk! Een van zijn muziekprojecten is samen met Lex Kemper. Ze zijn prima op hun plaats als duo in Franse sferen, jazz, klezmer en mooi balads.

Martin van Delden speelt als ervaren bassist al jaren in allerlei formaties en sluit voor deze gelegenheid aan bij Bruno en Lex. 

Muzikaal gastheer Guus Essers leidt ons door het programma waarbij een samensmelting van alle artiesten van deze middag zeker niet uitgesloten is. En er zijn natuurlijk weer hapjes!

Pay what you want! Gratis toegang, maar een vrije gift als blijk van waardering is welkom!

Jazzclub GIGANT - Hot Club
Jazzclub GIGANT - Hot Club