Cookhouse

Cookhouse Muziekcafé

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
Gratis entree
zondag
9 juni
13:00
16:15
Café
De broers Ronald (zang en gitaar) en Jeroen Hendriksen (drums) hebben in 2016 de band Cookhouse opgezet. De band gaat sinds dag één als een speer. Vanaf het moment dat debuut single In Another Life, een moderne country pop classic met internationale allure, verscheen, hebben de broers geen dag rust gehad. De single haalde binnen no-time een half miljoen streams op Spotify en zorgde voor een overvolle agenda. Vervolg singles Made It Fly en Old Friend, opgenomen met co-producer Xander de Buisonjé, bewezen zich ook als prachtig geproduceerde streaming kanonnen.

Cookhouse weet live ook te overtuigen. Ze waren niet voor niets één van de meest geboekte bands tijdens de Popronde van 2017. Het eerste levensjaar van de band mondde uit hun debuut E.P. Love / Lust, die werd gepresenteerd tijdens een stijf uitverkochte release show in So What in Gouda (250 man). De debuut E.P. is inmiddels meer dan 1 miljoen keer gestreamd en wordt geregeld gedraaid op de radio, waaronder in de vaste playlist van Radio 1. Dit viel o.a. ook Roxeanne Hazes & Jack and The Weatherman op, die de band, inmiddels uitgegroeid tot een vijftal, uitnodigde om met hun mee op tournee door het land te gaan. Ook stonden zij als support act voor Jeremy Loops in een uitverkocht Paradiso. Daarnaast is Cookhouse in 2018 benoemd tot 3FM Talent.

Op 9 mei 2019 released Cookhouse de nieuwe E.P. Fool’s Paradise in Het Paard, Den Haag. Voorafgaand wordt hiervan op 15 februari 2019 de eerste single ‘Perfection’ met videoclip uitgebracht. Fool’s Paradise omschrijft een euforische staat van geluk gebaseerd op het onbekende met of het ontkennen van de realiteit. Dit uit zich, in vergelijking met de eerste E.P., in een bombastischere sound met euforische klanken en een melancholische ondertoon. Dit zorgt ook live voor een grotere sound die goed op festivals tot zijn recht zal komen.
Cookhouse