Ballets Russes - Anastasia Feruleva (cello) & Frank van der Laar (piano)

Ballets Russes - Anastasia Feruleva (cello) & Frank van der Laar (piano) 3 x Rusland

Ballets Russes
€ 12,50

Ballets Russes CJP
€ 10,00

Ballets Russes t/m 21 jaar
€ 7,50

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zondag
29 september
15:30
15:30
Theaterzaal

Dit concert is een eerbetoon aan de legendarische Sergej Diaghilev, die het wereldberoemde balletgezelschap Ballets Russes in 1909 creëerde. Deze visionaire impresario bracht geniale dansers, ontwerpers, choreografen, schilders en componisten bijeen en deze unieke en intense samenwerking drukte een blijvend stempel op het Europese culturele landschap. Ballets Russes laat deze wonderbaarlijke en revolutionaire fusie zien vanuit het perspectief van de dialoog tussen cello en piano.

Programma:
De carrières van Prokofiev en Poulenc werden grotendeels door hun samenwerking met Diaghilev gelanceerd en hun beider cellosonates, hoe verschillend ook qua stijl, dragen daar de sporen van door het sprookjesachtige klankkleur-palet en de gecamoufleerde referenties aan de danswereld. De twee charmante korte stukken van Poulenc roepen de Parijse sfeer van de Ballets Russes op terwijl met de virtuoze Concert Fantasie over thema’s uit Rimsky-Korsakoff’s magische opera De Gouden Haan de exotische kleurenrijkdom van Diaghilev’s laatste operaproductie wordt samengevat.

Anastasia Feruleva verschijnt vaak op festivals zoals het Gstaad Menuhin Festival en de Academie, het internationale Kamermuziekfestival Joao Pessoa in Brazilië, het Orlando Festival, Storioni Festival en het Giverny kamermuziekfestival. Ze werkte samen met gerenommeerde musici en ensembles als Raphael Wallfisch, Michel Strauss, Philippe Graffin, Silke Avenhaus, Rick Stotijn, Vladimir Mendelssohn.

Frank van der Laar studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn. Hij studeerde in 1989 af met de hoogste onderscheiding. Daarna studeerde hij verder bij Karl-Heinz Kämmerling in Hannover en bij Naum Grubert in Amsterdam.In 1988 debuteerde Van de Laar in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Sindsdien speelde hij als solist in de meeste landen van Europa, in Rusland en in India. Hij is ook hoofdvakdocent piano aan het conservatorium van Amsterdam en aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en Zwolle.


✦❇❈ 3x RUSLAND ❈
Bekijk meer 'Rusland programma' bij GIGANT:
 In het spoor van de Russische ziel - Een literair concert door Peter d’Hamecourt (1946) & Oleg Lysenko (1974, Oekraïne)
 The White Crow - Een film, geregisseerd door Ralph Fiennes, over het leven van Nureyev
 Nureyev - Documentaire over het leven van Nureyev

Ballets Russes - Anastasia Feruleva (cello) & Frank van der Laar (piano)
Ballets Russes - Anastasia Feruleva (cello) & Frank van der Laar (piano)