Afterslag 2020

Afterslag 2020

Afterslag 2020
€ 17,50

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zondag
19 januari
14:30
14:30
Popzaal

Ontdek jij op Afterslag je favoriete bands van 2020?

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De naam verwijst niet heel subtiel naar Europa's belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag (ESNS), en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show in GIGANT. Een geweldige gelegenheid voor muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod en de grote namen van de toekomst als eerst te spotten! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, The Overslept, Larry Gus, The Grand East, Call It Off, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.

De eerste namen:
- Last Train (FR)
- The Guru Guru (BE)
- WIES (NL)

De komende weken wordt het programma verder aangevuld.

Last Train
Het Franse Last Train is op het podium gebouwd. Gevormd door het ritme van tournees, schreef de band uit Lyon het eerste hoofdstuk van hun geschiedenis, debuutalbum Weathering, in de bandbus. Tijdens hun reis van de Parijse concertzaal Bataclan tot de grotere festivals in de wereld hebben de vier leden pure rock gesmeed met heet ijzer. In 2019 volgde album The Big Picture, waarbij de band bewust de clichés binnen de rockmuziek opzoekt, om zo tot de pure essentie van het genre te komen. Verwacht een intense, krachtige en grootse show!

The Guru Guru
Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een energieke en theatrale frontman, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie.  Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in opstandige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Deerhoof, The Jesus Lizard, The Mars Volta en Andy Kaufman kind aan huis zijn.

WIES
De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band niet eens een jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019. Single Soms Is Het Laat heb je de laatste maanden vast en zeker al voorbij horen komen op de radio!
 

Afterslag 2020
Afterslag 2020
Afterslag 2020
Afterslag 2020