Afterslag 2019

Afterslag 2019

Normaal
€ 17,50

Vriendenticket Vriend *
€ 9,00

Vriendenticket Vriend **
€ 0,00

Vriendenticket Vriend ***
€ 0,00

Bedragen zijn exclusief €1,20 transactiekosten per online bestelling.
zondag
20 januari
14:00
14:30
Popzaal

Locaties: popzaal + café Gigant

Ontdek jij op Afterslag je favoriete bands van 2019?
Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De naam verwijst niet heel subtiel naar Europa's belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag (ESNS), en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show in GIGANT. Een geweldige gelegenheid voor  muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod en de grote namen van de toekomst als eerst te spotten! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, The Overslept, Larry Gus, The Grand East, Call It Off, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.

Tijdschema:
14:30 - 15:15 Eerie Wanda (café)
15:15 - 16:00 Yin Yin (popzaal)
16:00 - 16:45 Lewsberg (café)
16:45 - 17:30 The Ills (popzaal)
17:30 - 18:15 Donna Blue (café)
18:15 - 19:00 Dave Budha (popzaal)
19:00 - 19:45 Perro (café)
19:45 - 20:30 Amy Root (popzaal)

Amy Root
De klassiek getrainde muzikanten en ontluikende producers Lukas Amer en Sjoerd Huissoon ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Rotterdam in 2017. Nadat ze jarenlang apart werkten, ontdekten ze hun gedeelde elektronische passie, die leidde tot Amy Root – een hagelnieuw project gekarakteriseerd door strakke, gevoelige beats, opzwepende harmonieën en diverse wereldse invloeden. Debuut EP Lynn kwam in november uit en put inspiratie uit acts als Jon Hopkins, Bonobo en Jamie XX.

Dave Budha
Een fantasiewereld waar mensen en dieren met elkaar praten over vroeger en later, met autotune, dat is hoe het brein van Dave Budha er aan de binnenkant uitziet. Zijn eerste EP ‘Raamuit’ gaf een voorproefje van wat nog volgt van de jonge Brabander, die klinkt als het missende lid in de groep die Young Thug en Ramses Shaffy nooit hebben opgericht. Dave spreekt over alles wat hem opvalt aan de wereld en altijd met alles wat hij uit het diepste van zijn ziel weet te putten.

Donna Blue
Elkaars muze, geliefde en bandgenoot, het creatieve duo achter Donna Blue speelt broeierige indie pop, beïnvloed door sixties yé yé, Twin Peaks en ander Lynch-werk en oude Hollywood romances. Perfect om die langzame dansmoves te oefenen. Het duo maakte meters in bands als Postcards From Mars en Boner Petit, veroverde eerder dit jaar Nederland via de Popronde en staat begin 2019 ook op Grasnapolsky.

Eerie Wanda
Eerie Wanda is het geesteskind van Marina Tadic. Haar dromigere indiepop met droefgeestige teksten brengt turbulente pieken en dalen in een geruststellend evenwicht. Begin 2019 komt het tweede album van de Nijmeegse band, Pet Town, uit en daar mogen we veel van verwachten! “Ik vind het heerlijk om te denken dat ik verbonden ben met een andere dimensie die me de liedjes stuurt en dat ik ze kan vangen als ik in de juiste zone ben”, aldus Marina.

The Ills
Wat begon als een kleine pauze tussen het gamen, waarbij vier vrienden even wat instrumenten oppakten die in het appartement lagen, mondde uiteindelijk uit tot The Ills. Deze Slowaakse band wordt vaak in het postrock hokje gestopt, maar genres als shoegaze, mathrock en progrock zijn ook terug te horen. De band staat vooral bekend om hun intense liveshows met een punkattitude en hardcore drive.

Lewsberg
Het Rotterdamse Lewsberg is een vierkoppige groep, vernoemd naar schrijver en stadgenoot Robert Loesberg, vooral bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Daar ligt direct de grootste inspiratiebron van de band: de tegencultuur en het grotestadscynisme van de jaren ’60 en ’70. In 2018 verscheen het titelloze debuutalbum van Lewsberg. Negen rudimentaire repetitieve rocksongs, gekenmerkt door een achteloze intensiteit. De Engelstalige teksten, gebracht met Rotterdamse tongval, tonen een hang naar existentialisme en zwarte humor.

Perro
Als Vaandeldragers van een hele generatie van Spaanse bands heeft Perro een heel eigen en herkenbare stijl: een brouwsel van stampende punk, kraut, rock en tropische vibes waarbij ze absurde, zure en intelligente verhalen vertellen. Verwacht live een overdonderende dosis energie, fantasie, spontaniteit, plezier en charisma!

Yin Yin
Yves en Kees uit Maastricht mengen traditionele Aziatische folkloristische nummers met moderne sounds en verfijnen die met discofunk en jaren 70 psychrock. Het debuutalbum Pingpxng kwam uit als een cassette en laat horen hoe twee totaal verschillende krachten elkaar kunnen versterken. Live bezorgen ze je de ultieme Thaise psychedelic funk party!

Afterslag 2019