Wiegedood

vrijdag 28 oktober

+ support acts: Autarkh + Nephylim

Wiegedood

De muzikanten van Wiegedood verdienden hun strepen bij Rise and Fall, Amenra en Oathbreaker. De albums uit de ‘De Doden Hebben Het Goed’-trilogie zijn een eerbetoon aan een gestorven vriend, maar ook een ware post metal-epiek. De EP’s vangen de essentie van verlies, reflectie, woede en wanhoop. Eerder dit jaar verscheen het vierde album There’s Always Blood At The End of The Road, vol donkere en chaotische parels. De muziek is brutaal, maar ook tactvol, uitgekiend en emotioneel. De Belgische black metalband band speelde al op grote festivals als Hellfest, Graspop en Dour en komt nu naar Apeldoorn voor een donkere belevenis.

Autarkh

Op de vruchtbare gronden van Tilburg ontstond in 2019 de hedendaagse metalband Autarkh, een groep muzikale extremisten die de grenzen van de auditieve zintuigen proberen te verleggen. Autarkh is het geesteskind van Michel Nienhuis, oprichter en componist/gitarist van het ter ziele gegane Dodecahedron. In 2021 kwam debuutalbum Form In Motion uit.

Autarkh neemt een unieke positie in de wereld van de extreme metal in. Gesynthetiseerde, IDM-achtige beats en glitch-effecten – die doen denken aan artiesten zoals Aphex Twin en Autechre – staan in perfecte balans met overweldigende riffs en vocalen die variëren van donker gegrom en razend geschreeuw tot fraaie semi-cleane harmonieën. Samen met klapperende blastbeats, dikke baslijnen en huiveringwekkende soundscapes produceren deze elementen een intense maar kristalheldere tunnel van geluid waar de energie van contrasterende emoties constant gevoeld kan worden.

Nephylim

Nephylim combineert hun passie voor Melodic Death metal met progressieve en melancholische melodieën. Verhalen die elementen van de natuur combineren met abstractheid, gebalanceerd met atmosfeer en een energieke show, geven een unieke beleving voor het publiek. Twee jaar na het uitbrengen van debuutplaat Severance of Serenity hebben ze het Nederlandse publiek weten te overtuigen door de overwinning van de Nederlandse Metal Battle. Fans van At The Gates, Enshine en Be’lakor zullen zeker hun portie Melo-death krijgen!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 15,00
Vriend € 13,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 28 oktober 20:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 28 oktober
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement