The Visual | Muziekcafé

zondag 20 november

The Visual is een Amsterdamse/ Antwerpse band, opgericht door Anna van Rij en staat bekend om hun emotionele en sfeervolle songs; hun muziek is vergeleken met artiesten als Nick Cave, Jeff Buckley, Wolf Alice en The Doors. Debuut ‘Moments Of Being’ was een verbluffende, introspectieve plaat die Van Rij’s cathartische zoektocht naar vrijheid, identiteit en heelheid documenteerde. 

De opvolger ‘The Spirit Of Age’ klonk lichtvoetiger, met een meer naar buiten gerichte songwriting; over hoe we als soort omgaan met zowel elkaar als onze natuurlijke omgeving. Tijdens de corona-pandemie heeft The Visual nooit de voet van het gaspedaal gehaald, ze hebben nieuw werk geschreven en dit opgenomen met Pieterjan Coppejans (Eefje de Visser, Sylvie Kreusch) in zijn huiselijke Robot Studios in Gent. In november zullen ze hun volgende studio album met de wereld delen. De band experimenteert meer dan ooit met het verbreden van klanken en texturen boven het zoeken van perfectie, waardoor de nummers vanzelf een lichtvoetiger karakter aannemen. “We hebben nu zoveel ervaring als producers en componisten opgedaan dat we écht nieuwe dingen kunnen toevoegen aan ons samenspel in een ruimte Dus op dit moment is het een combinatie tussen studio en traditioneel, plus ons eigen geluid, waardoor onze muziek net dat tikkeltje moderner klinkt. Een beetje meer elektronisch, een beetje meer in het onverwachte duiken.”

De huidige formatie bestaat uit Timon Persoon (electronica/synths/synth bass), Django Trienes (guitar) en Christophe Claeys (drums).

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 20 november 16:15

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement