The Maureens | Muziekcafé

zondag 11 februari 2024

The Maureens zijn de soundtrack van de perfecte nazomeravond. Maar het gevoel van zo’n avond kan je ook ervaren in februari! De band speelt gitaarpop geïnspireerd door grootheden uit de rijke 60s en 70s: catchy liedjes die je na één luisterbeurt moeiteloos meeneuriet.

De band bestaat sinds 2012 en vindt haar oorsprong in de Utrechtse muziekscene. Inmiddels is het epicentrum verschoven richting Oost-Nederland, maar dat verandert de sound van The Maureens niet: de
melancholische liedjes van zanger/gitarist Hendrik Jan de Wolff ademen liefde voor melodie en harmonie en dat hoor je terug in het arrangement.

Waar de muziekwereld van nu lijkt te draaien om Spotify en Apple Music, verkopen The Maureens liever dozen vinyl via het Spaanse label Meritorio. De band speelde in DWDD en Leo Blokhuis nam album ‘Bang The Drum’ op in zijn jaarlijst voor OOR.

Inmiddels staat de band aan de vooravond van de release van plaat nummer vier: ‘Everyone Smiles’. Die werd afgelopen jaar opgenomen met Frans Hagenaars in studio SSE-Noord. Zo wordt er weer een hoofdstuk bijgeschreven in de queeste naar het ultieme liedje.

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 11 februari 16:15

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...