Spinvis

zaterdag 14 oktober

Spinvis: “We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula.”

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nieuwste album 7.6.9.6. (2020) haalde ogenschijnlijk moeiteloos alle jaarlijstjes.

Een blik in de Caleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. In het zweet van de festivalweide, het pluche van het theater of de weerklank van je eigen vensterbank; zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. De Verenigde Staten van Melancholie. Terugkijken om weer vooruit te kunnen. Hoop is het geloof dat het noodlot niet voor ons, maar door ons geschreven wordt, zei een Al Green zingende president ooit.

Spinvis schrijft hoop.


“Be-Bop-A-Lula is misschien wel de spannendste, veelkleurigste collectie liedjes die Spinvis heeft geschreven.” De Volkskrant ★★★★★

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 26,50
Vriend € 24,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 14 oktober 20:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 14 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement