Rose Spearman + Blair Jollands (NZ)

zaterdag 02 december

Rose zwierf zes jaar de wereld rond als leadzangeres van Kraak & Smaak en werkte samen met internationale DJ’s zoals Kerri Chandler, Boris Dlugosch en Roger Sanchez. Ze speelde ook op de internationale podia met Solomon Burke, Jools Holland, KT Tunstall en vele anderen, en trad als enige Nederlandse zangeres ooit op in de Amerikaanse tv-show van Jimmy Kimmel. Solo won ze een European Border Breakers Award, bracht twee soloalbums uit en gaf concerten op festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Montreux Jazz, Glastonbury, Exit, Sziget, Love Box Festival en SXSW in Austin Texas.

Het nieuwe album King of Air gaat over de emotionele reis terug naar de U.S waar de vader van Rose – Glenn Spearman – vandaan komt. Een jazzmuzikant die talloze albums heeft opgenomen maar op jonge leeftijd is overleden. Haar afwezige vader, zowel emotioneel als in afstand, vertrok toen Rose vier jaar oud was voorgoed terug naar de US maar is nu een grote inspiratiebron voor een groot aantal van de liedjes op dit album.

Vanaf haar vroege jeugd voelt de zangeres zich gevangen tussen twee continenten. Half Europees, half Amerikaans en altijd zoek naar een thuisgevoel. Het album bevat songs over verloren liefde maar misschien nog wel meer over het verliezen van jezelf. De vooroordelen door geboren te worden met een Afro-Amerikaanse, Joodse en Nederlandse achtergrond.

Muzikaal en live staat King of Air garant voor soulvolle songs met zowel diepe, elektronische als akoestische grooves, stevige baslijnen en krachtige harmonieën, waarin het authentieke stemgeluid van soulzangeres Rose het herkenbare geluid bepaalt. 

Voorprogramma: Blair Jollands

Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC – via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival – naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is. 

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna, en met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart… 

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 18,50
Vriend € 16,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 02 december 20:30

Locatie

Theaterzaal ongeplaceerd

Tickets & tijden

Zaterdag 02 december

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement