Roos maakt vrienden

zaterdag 31 juli

Op 31 juli ben je getuige van muzikale kennismakingen en ervaar je tot welke bijzondere creaties dit leidt. Roos Blufpand is onze gastvrouw en ontvangt (nieuwe) muzikale vrienden Iris Penning en Eva van Manen. Natuurlijk neemt iedereen zijn eigen werk mee, maar ook samen weten ze je muzikaal te verrassen.

Roos maakt vrienden is een samenwerking tussen Orpheus en GIGANT waarin Roos Blufpand twee avonden verschillende muzikanten ontvangt. Grotere namen en opkomend (lokaal) talent; het is allemaal aanwezig in de intieme setting van de popzaal van GIGANT. Op 24 juni vond de eerste editie plaats met Steffen Morrison, Lorren en Sabien.

Roos Blufpand
Roos is geen onbekende in Orpheus en GIGANT. Met haar theaterprogramma’s en clubtours was ze in het verleden te gast in beide zalen. In het afgelopen jaar waarin opeens weinig viel op te treden, heeft ze veel aan zichzelf gewerkt. Vanuit haar levensmotto Alleen maar Liefde probeert ze als de nieuwe Roos niet alleen haar zonnige, vrolijke kant te laten zien, maar meer haar gelaagdheid te tonen. “Ik wil muziek maken die bijdraagt aan een liefdevollere wereld.” – Roos.

Eva van Manen
Eva van Manen is een artiest die binnen het spanningsveld tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Ze verkent het grijze gebied tussen woord en geluid, hart en hoofd, het ondervinden en het reflecteren. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ overbrugt Eva stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek. In het najaar verschijnt haar nieuwe album, waarop ze minder nadruk legt op het vastleggen van woorden en meer op het rondtasten binnen dat wat onuitgesproken is.

Iris Penning
Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop en nodigt je uit in haar hersenkroeg. In poëzie en zang deelt ze alle hoeken van haar hoofd met haar publiek. Haar drie CD’s werden lovend ontvangen door de media en naast muzikante is ze ook de Stadsdichter van Eindhoven. Ze stond meer dan duizend keer op de planken: in Paradiso, op Oerol, op theaterfestivals en in poppodia door heel Nederland en België. Ze is een echte doe-het-zelver, die bijvoorbeeld haar eigen merchandise tassen met de hand naait en bedrukt, haar dichtbundel thuis print en in elkaar knutselt, en een lettertype maakte van haar handschrift.Het is mogelijk om single- en duotickets te bestellen. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor 2 personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Let hier goed op bij je aankoop.
Opgelet: de singletickets zijn uitverkocht!

Maatregelen omtrent het coronavirus
GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Bekijk hier een overzicht van de getroffen maatregelen.

Tickets bestellen

Prijs

Duoticket (2 pers.) € 13,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 31 juli 20:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 31 juli