Querencia | Muziekcafé

zondag 21 november

Wanneer een hiphop-drummer, jazzbassist, schrijfster en reggae gitarist/-zanger de handen ineenslaan, krijg je een band die Querencia heet. De muzikanten van Querencia halen het beste uit elkaar en elkaars specialiteiten om de huidige sound te realiseren. De verschillende muziekstijlen maken samen een onverwacht frisse, dansbare en tropische mix waarin de tekst minstens zo diep gaat als de bassline; de boodschap is net zo belangrijk als de muziek.

Het woord Querencia is afgeleid van ‘querer’, dat zowel liefhebben als verlangen betekent. Het geeft het verlangen weer naar die plek waar je je het meest thuisvoelt; waar je thuis bent en je je welkom voelt. Waar je je kracht vandaan haalt. Het is de absolute basis van ons leven.

De roots van Querencia liggen in Turkije, Suriname, Spanje, Costa Rica en Nederland. Deze culturele verschillen verbinden en inspireren de band en creëren een creatief veld van waaruit zij muziek maakt. Vanuit deze basis maakt Querencia muziek; geïnspireerd op meerdere genres, muziekstromingen en filosofieën reflecteert Querencia op vriendschap, de wereld en op het pure ‘zijn’, waar of wat dat dan ook mag zijn.

Tickets bestellen

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

zo 21 november 16:15

Locatie

Café