Paul Bond | Muziekcafé

zondag 19 december

Het vaderschap trekt aan of stoot af als het wordt aangekondigd, maar verrijkt zodra het een feit is. Op zijn debuut-minialbum Sunset Blues snijdt singer-songwriter Paul Bond op literaire wijze dit even verwarrende als rustgevende thema aan. Waar hij als aankomend vader nog vreest het leven dat hij toe dan toe geleid heeft te moeten inleveren, daar geeft het uiteindelijke vaderschap hem juist rust en tevredenheid. Daar heeft hij omringd door vriendin en blije familieleden bij de officiële bekendmaking van de zwangerschap geen moment op gerekend. Het vaderschap haalt juist het beste in hem naar boven, zowel in zijn Americana (country en folkpop) met de diepte van James Taylors werk, als in zijn door Hemingway geïnspireerde teksten.

Als sessiemuzikant geniet hij bekendheid als toetsenman bij VanWyck, AlascA, Yorick van Norden, Judy Blank en Strange Brew, nu zingt hij zijn eigen liedjes. Zeven staan er op zijn minialbum Sunset Blues, die perfect gemasterd is door de Amerikaan Ed Brooks, die gewerkt heeft met o.a. Pearl Jam en Death Cab for Cutie. Maar in dit verband spreekt zijn werk met Fleet Foxes, een van Bonds grote inspiratiebronnen, meer tot de verbeelding. Als geen ander heeft Brooks aangevoeld waar Bond heen wil met zijn muziek.

Muzikaal sluit Bond aan bij de rijke singer-songwritertraditie van de jaren zeventig met James Taylor, Bob Dylan, Jackson Browne en Paul Simon. Van de moderne indie-folk-golf spreekt Iron & Wine hem het meest aan. Als tekstschrijver bevindt de literatuurwetenschapper zich het liefst in de jaren twintig, niet de huidige, maar die van
een eeuw geleden. Bond is een groot fan en kenner van F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway en Ezra Pound en een regelmatig gevraagd spreker op speciale literatuurconferenties.

Tickets bestellen

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

zo 19 december 16:15

Locatie

Café