Ntjam Rosie [Seated Specials]

zaterdag 03 april

Duur programma: 60 minuten

Voor Ntjam Rosie was muziek letterlijk álles in haar leven. Maar met het verstrijken der jaren en haar partner- en moederschap kwam het besef dat er meer is dan muziek. En dat leidde dan weer tot het nieuwe album ‘Family & Friends’, het tweede deel van een trilogie en de mijlpaal die begon met een aantal rigoureuze stappen.

Tot haar negende woonde Ntjam Rosie in Kameroen. Ze hoorde de trommels, het zingen in de kerk, de onmiskenbare groove. Het maakte haar op slag verliefd op muziek. In Nederland bleek ze goed te kunnen zingen en er was geen weg meer terug. Zangles, conservatorium en sinds 2010 zelfstandig muzikant. Ze ziet muziek als een roeping die haar ook accepteerde.

Bredere horizon
Ntjam Rosie wil vooruit. Stilstand is achteruitgang. Routine maakt haar verveeld. Daarom nam ze na het album ‘The One’ afscheid van haar toenmalige band en verzamelde nieuwe mensen om haar heen. Kin omhoog en de bredere horizon tegemoet. Denken, geloven, schrijven en repeteren. Maar ook: praten én luisteren naar familie en vrienden die haar op weg helpen en bijsturen. Want druk van buitenaf houdt Ntjam Rosie scherp.

Thuisland Kameroen
Die druk voelt ze ook vanuit haar thuisland Kameroen, wat ze mist en waar ze door omstandigheden al 10 jaar niet meer is geweest. Daar, in Kameroen, wil ze de ingezette trilogie afronden. Ze gaat, of eigenlijk moet, binnenkort terug om weer te luisteren naar het ritme van de trommels, de stemmen en de muziek die ‘thuis’ daar maken. Vol liefde. Vol groove. In haar hoofd zal het leiden tot de voltooiing van de trilogie, bijvoorbeeld een theaterstuk of een volgend album.

Groovy Afro-invloeden
De trilogie begon met het album ‘Breaking Cycles’ uit 2017 en nu koestert ze deel twee: het nieuwe album ‘Family and Friends’. Een cocktail van soul, pop, jazz, R&B, maar met ook meer funk en groovy Afro-invloeden dan op haar vorige album. ‘Family and Friends’ ademt het besef uit dat familie en vrienden de basis vormen van wie je bent en wat je maakt. Als denker observeert ze veel en ze luistert naar de ervaringen van andere mensen. Tegenwoordig toetst ze haar gedachtes en gevoelens aan familie en vrienden en dat maakt van Ntjam Rosie een gelukkiger en rijker mens. Het album ‘Family and Friends’ is de uiting daarvan. Een muzikale cocktail vol liefde en grooves.

Voorprogramma: Noah Jaora
Apeldoorner Noah Jaora verzorgt deze avond met zijn pakkende songs en swingende gitaarlijnen het voorprogramma! Na in verschillende coverbands te hebben gespeeld, is hij nu klaar om zijn eigen nummers aan het publiek te laten horen, samen met zijn band!

Dit concert is verplaatst van 13 maart en volgens 27 november naar 19 februari 2021 n.a.v. de maatregelen omtrent het coronavirus. Gekochte kaarten voor 13 maart en 27 november blijven geldig voor de show op 19 februari 2021. Mocht je dan niet kunnen, geef dan je naam, aantal gekochte kaarten, een foto of pdf van de kaarten en je IBAN nummer door via administratie@gigant.nl.

GIGANT Seated Specials
We brengen je bijzondere, coronaproof concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials! Voor deze shows zijn 30 zitplaatsen beschikbaar en geniet je in een intieme setting van unieke optredens.

Het is mogelijk om single- en duotickets te bestellen. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor 2 personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Let hier goed op bij je aankoop.

Maatregelen omtrent het coronavirus
GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Bekijk hier een overzicht van de getroffen maatregelen.

Tickets bestellen

Prijs

Singleticket (1 pers.) € 19,00
Singleticket Vriend (1 pers.) € 17,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

zaterdag 03 april 20:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 03 april
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...