Nebula (USA) + Komatsu

woensdag 25 oktober

Gitarist Eddie Glass, drummer Ruben Romano en bassist Mark Abshire richtten in 1997 Nebula op, nadat ze zich eerder los hadden gemaakt van woestijnrockpioniers Fu Manchu. Het Amerikaanse powertrio is gespecialiseerd in met feedback doordrenkte heavy rock, waarin riffs a la Black Sabbath, psychedelica en spacerock zijn verwerkt. Nebula is een optelsom van rock-voorlopers zoals Jimi Hendrix, MC5, The Stooges en Mudhoney.

Nebula bracht in de beginjaren succesvolle platen zoals To the Center en Charged uit. In 2010 nam de band een pauze voor onbepaalde tijd. Na 7 jaar stilte bracht Nebula een aantal vroegere albums opnieuw uit, en in 2019 en 2022 volgde nieuw materiaal met de albums Holy Shit en Transmission from Mothership Earth. Met scheurende gitaren, opzwepende drums en venijnige vocalen kom je als desert- en stonerrockliefhebber absoluut weer aan je trekken!

Voorprogramma: Komatsu

Komatsu bestaat uit vier super massive mothersludgers uit Eindhoven rockcity! Hun muziek is een mix van sludge, stoner rock en metal. De band wordt geprezen door hun live performance. De leden van Komatsu speelden al in verschillende bands voordat ze in 2010 samen de band Komatsu vormden. De mix van muziekgenres is nog steeds terug te horen in hun muziek. Komatsu bestaat uit Mo Truijens (zang/gitaar), Mathijs Bodt (gitaar), Martijn Mansvelders (bas) en Jos Roosen (drums).

In de internationale pers worden ze vergeleken met bands als Queens of the Stone Age, Mastodon en Karma to Burn. De afgelopen jaren hebben ze in het voorprogramma van verschillende grote internationale bands gestaan, denk hierbij aan Karma to Burn, Truckfighters en The Sword. Vanavond staan ze in het voorprogramma van Nebula. Komt dat zien!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 18,50
Vriend € 16,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

wo 25 oktober 20:15

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Woensdag 25 oktober

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement