Light By The Sea | Muziekcafé

zondag 21 mei

Aangezien het bouwen van een tijdmachine nog onmogelijk lijkt, wilden Davy Knobel en Eszter Anna Baumann dit op hun eigen manier doen met de kracht van geluid. Tijdens quarantaine omringden ze zich in hun kleine appartement met hun favoriete vinyls en concerttapes, wat resulteerde in het schrijven van hun eigen nummers, geïnspireerd door hun grote muzikale helden.

Het volledige album van Light By The Sea getiteld Only Death Makes Icons (2021) werd kort daarna uitgebracht. Met de hulp van producer Eddy Bopp brachten ze het vergeten geluid terug dankzij Eddy’s studioapparatuur die zelfs George Harrison en Genesis eerder hadden gebruikt. Tot nu toe zijn vier nummers van het album (Eleanor, Crimson Sugar, Chelsea Is A Mermaid And She’s Soaking In, Mr Wonderman) voorzien van videoclips, die meteen de aandacht van de internationale media trokken.

Omdat het niet vaak voorkomt dat een Nederlandse gitarist en componist muziek maakt met een Hongaarse artiest, komt in hun muziek een prachtige combinatie van het Westen en het Oosten samen: een combinatie van Yacht Rock, avant-garde en volksmuziekelementen. Hun teksten zijn geïnspireerd door de opkomst en ondergang van grote helden en treurige tragedies.

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 21 mei 16:15

Locatie

Café

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement