Jazzclub GIGANT: Jazzin’ The Blues

zondag 26 september

Spectaculaire start van het najaar in de Jazzclub van GIGANT

Na een spannend voorjaar met tóch meer jazz-zondagen in de Jazzclub van GIGANT dan we vooraf konden verwachten zijn we binnenkort toe aan een hele spectaculaire start van het nieuwe jazzseizoen in het najaar van 2021.

Op deze zondagmiddag gaan we van start met een mooi programma met zowel lokaal Apeldoorns talent als met internationaal befaamde top-bluesgitaristen.

Marq van Mazijk

In het eerste blok vanaf 15.00 uur speelt de huisband van de GIGANT Jazzclub de Guus Essers Band, met als Apeldoornse gast toetsenist en zanger Marq van Mazijk. We kennen Marq al vele jaren als theatermaker, docent theatersport en begenadigd muzikant. Sinds enkele jaren timmert hij o.m. met het powerduo Mister Mister aan de weg. Marq zal enkele jazzy nummers samen met de Guus Essers Band spelen. 

Anne-Geert Bonder (Flavium) & Ruben Hoeke (Ruben Hoeke Band)

Het tweede blok start ongeveer om 16.15 uur, en staat in het teken van de onlosmakelijke band tussen Jazz & Blues. In dit blok zal de huisband spelen met twee bijzondere en hoog aangeschreven gitaristen in Nederland en ver daarbuiten. Het tweetal speelt in afwisseling een mix van blues en jazznummers.

Anne-Geert Bonder richtte in 1969 als 16-jarige de Apeldoornse bluesband Flavium op. In 2019 vierde de band haar 50-jarig jubileum met een succesvolle ‘Anniversary tour’. Blueslegende B.B.King complimenteerde de gitarist ooit met “Hey fella’s, that’s a mighty fine band you got there”. Bluesman Anne-Geert behoort onbetwist tot de top van de Nederlandse gitaristen: authentiek, smaakvol en met een virtuoze techniek. Musicus, componist en improvisator en als gitarist trouw aan het rijke bluesidioom.

Anne-Geert Bonder

Ruben Hoeke – zoon van Rob Hoeke, pianist van wereldfaam – kunnen we plaatsen in het rijtje muzikanten die de nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Zijn eerste optreden deed hij in 1992. Inmiddels tourt hij met zijn eigen Ruben Hoeke Band door Nederland, en speelde hij op talloze festivals in Europa en in de VS. Ruben wordt door velen beschouwd als een stergitarist en een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen. Daarnaast zet hij zich zeer betrokken en succesvol in voor het inzamelen van gitaren, om ze weg te geven aan kwetsbare kinderen en aan kinderen die het niet breed hebben.

Ruben Hoeke
Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 4,00
Culture Club € 0,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

zo 26 september 15:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zondag 26 september