Jazzclub GIGANT: Chetting around

zondag 28 maart

Duur programma: 60 minuten

Met een beetje geluk kunnen we op 28 maart de deuren van onze Popzaal en de bar weer openen. Eindelijk een échte Jazzclub zoals ‘ie hoort!

Onze headliner deze zondag is het Herman Nijkamp Kwartet en ook de Guus Essers band is natuurlijk weer van de partij.

Als deze editie van de Jazzclub maar een beperkt aantal bezoekers mag toelaten is de show ook te volgen via een livestream!

We starten om 15:00 uur!

De link naar de livestream wordt voorafgaand aan de show gedeeld via deze website en onze Jazzclub Facebookgroep!

Herman Nijkamp Kwartet

Herman Nijkamp – trompet/zang

Herman studeerde op het conservatorium in Arnhem klassiek trombone en wat later lichte muziek trompet aan het conservatorium in Hilversum.

Hij heeft zich in de loop der jaren ontpopt als fantastisch vocalist en trompettist en is zeer bekend in de wijde regio. Onlangs nog heeft hij een Chet Baker tour gedaan en spelend in de Millennium Bigband begeleidde hij vele beroemdheden als Ack van Rooyen, Benny Baily, Jiggs Wigham, Bob Malach, Lee Konitz, Bobby Shew en Phillip Catherine.

Dat Herman bijzonder geïnspireerd is door trompettist Chet Baker en vocalist Mark Murphy zal na vanmiddag volstrekt helder zijn.

Luciën Matheeuwsen – bas

Luciën studeerde vanaf zijn 15de klassiek gitaar, maar schakelde na het horen van Jaco Pastorius meteen over naar elektrische bas. In 1995 studeerde hij af aan het Conservatorium van Arnhem voor contrabas elektrische bas.

Verder volgde Luciën masterclasses bij Marc Johnson, John Clayton, Hein van de Geyn, niet de minsten! Luciën heeft een hele tijd in Apeldoorn (het toenmalige Markant) lesgegeven en staat tegenwoordig bekend als geweldig all round bassist te beluisteren op vele cd’s.

Hans Kwakkernaat – piano

Hans Kwakkernaat is een zeer gerespecteerde jazzpianist in Nederland, die zijn professionele carrière aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ Conservatorium) begon waar hij cum laude afstudeerde.

Hans heeft het podium gedeeld met nationale en internationale artiesten zoals Bobby Durham, James Moody, Bob Mintzer, TC Monk Jr, Tony Williams, Arturo Sandoval, Charley Green, Kenny Wheeler, Ruud Brink en vele anderen.

Wim de Vries – drums

Wim studeerde aan het Arnhems Conservatorium en het Berklee College of Music in Boston (VS) en is ondertussen zo beroemd dat hij endorser is van verschillende merken , w/o Sonor Drums.  

In 2000 formeerde Wim samen met drummer Rene Creemers het drumduo The Drumbassadors, die in februari 2018 voor Jazzclub GIGANT een fantastisch optreden hebben gegeven. De Drumbassadors geven clinics en concerten over de hele wereld. Wim heeft inmiddels al gespeeld op elk grote drumfestival van de wereld en speelde onder andere met drummers als Steve Gadd, Virgil Donati, Steve Smith and Will Kennedy.

GIGANT Seated Specials
We brengen je bijzondere, coronaproof concerten van (inter)nationaal toptalent tijdens de Seated Specials! Voor deze shows zijn 30 zitplaatsen beschikbaar en geniet je in een intieme setting van unieke optredens.

Het is mogelijk om single- en duotickets te bestellen. In de zaal zijn zitjes gemaakt voor 2 personen bij elkaar en daarnaast zijn er losse stoelen beschikbaar. Let hier goed op bij je aankoop.

Maatregelen omtrent het coronavirus
GIGANT volgt het protocol van het RIVM en zet alles op alles om de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers te waarborgen. Bekijk hier een overzicht van de getroffen maatregelen.

Tickets bestellen

Prijs

Duoticket (2 pers.) € 4,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

zondag 28 maart 15:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zondag 28 maart
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...