Hiigo | Muziekcafé

zondag 22 oktober

Hiigo is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, bestaande uit Aart de Gier, Dion van der Geest, Hans van der Werf, Koen Gardebroek & Peter Terluin. Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook de zachtmoedige elektronische folk van Bon Iver. In sound en arrangementen zoekt het kwintet de diepte en maakt Hiigo ruimte voor uitdagende muzikale keuzes. Dat maakt de band spannend, soms ongrijpbaar, maar vaak fris en verrassend.

Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. De uitkomst van dit alles? Een actueel geluid dat je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken. Met drie singles op zak trok Hiigo eind 2022 Nederland al eens door en in samenwerking met de Zwolse producer Rob Peters namen ze in diezelfde periode een stapel nieuwe muziek op, waar ze in 2023 vele nieuwe avonturen mee zullen beleven.

Hiigo, vernoemd naar de hond van zanger Hans, spreekt iedereen aan die een oor heeft voor fijne melodieën, catchy gitaren en mooie teksten. Dit wordt bevestigd door de poprondeselectie van 2022, supportshows voor onder andere Edwin Evers en The Analogues en airplay & optredens bij diverse radiostations. Zoals Hiigo zelf al zong: ‘Het verleden houdt de toekomst overeind’. Maar wat die toekomst ook brengen mag: Hiigo is er klaar voor!

Prijs

Gratis toegang zonder ticket

Tijden

zo 22 oktober 16:15

Locatie

Café

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement