Brainstorm Festival | zaterdag

zaterdag 04 november

De 16e editie van het Brainstorm Festival komt op 3 en 4 november 2023 naar GIGANT!

Combitickets koop je via onderstaande knop. Ben je nog geen 18 jaar, dan kun je een jongerenticket kopen tegen een gereduceerd tarief. Dagtickets voor zaterdag koop je via de knop aan de rechterkant van de pagina. Dagtickets voor vrijdag koop je hier.

Vrijdag 3 november:
XANDRIA (symphonic metal, DE)
+ meer bands tba

Zaterdag 4 november:
EXTOL (progressive death-metal, NO)
SERENITY (symphonic power-metal, AT)
CONFESSIONS OF A TRAITOR (melodic metalcore, UK)
LEONOV (post-rock/metal, NO)
ANGELIC FORCES (80’s hardrock, NL)
+ meer bands tba

EXTOL is vastgelegd als headliner van het Brainstorm Festival, dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 wordt gehouden in GIGANT in Apeldoorn. Een unieke reünieshow, aangezien de Noorse band al jarenlang niet meer actief is. Van death-metal naar thrash-metal naar progressive metal: Extol deed het allemaal, en altijd goed. Voor de vele fans is deze exclusieve show dus een geweldige kans om hun muzikale helden nog eens live aan het werk te zien.

Ook de Duitse symphonic metalband XANDRIA is dit jaar van de partij. De band leverde onlangs het geweldige album ‘The Wonders Still Awaiting’ af. Met zangeres Ambre Vourvahis als nieuwe aanwinst achter de microfoon belooft dit een geweldige, bombastische symphonic metalshow te worden.

Uit Oostenrijk reist SERENITY af naar Apeldoorn. De band groeide in de afgelopen jaren uit tot één van de betere symphonic power-metal bands in Europa. De show is een uitgelezen kans om wat geschiedenisles bij te spijkeren: zanger Georg Neuhauser is in het dagelijks leven geschiedenisdocent en laat op het podium vervolgen tijden herleven.

Bij CONFESSIONS OF A TRAITOR gaan alle remmen los. De opzwepende metalcore van de Engelse heren zorgt ongetwijfeld voor een grote moshpit. Toch is dat niet het enige waar deze band op uit is. Door middel van agressieve muziek hopen ze mensen de positieve kant van het leven te laten zien.

LEONOV is een oudgediende die twee keer eerder op het Brainstorm Festival te zien was. De dromerige, sfeervolle post-rock maakt steeds weer indruk. De Noren nemen dit keer een nieuw album mee, en geven een bijzondere show in de theaterzaal.

Uit het noorden van Nederland reist ANGELIC FORCES af naar Apeldoorn. Met hun 80’s hardrock maakt de band indruk in binnen- en buitenland. Dit wordt een show met gillende gitaren, catchy refreins en een heerlijk potje headbangen.

Naast concerten in de popzaal is er een theaterzaal voor unplugged shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bier-proeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving.

Prijzen:
Combiticket: €55,00
Combiticket tot 18 jaar: €19,50
Vrijdagticket: €32,50
Zaterdagticket: €47,50

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 47,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 04 november 14:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 04 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement