Brainstorm Festival | zaterdag

zaterdag 05 november

De 15e editie van het Brainstorm Festival komt op 4 en 5 november 2022 naar GIGANT! Naast concerten in de popzaal is er in de theaterzaal plek voor unplugged shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bierproeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving.

Combiticket: €47,50
Combitickets <18 jaar: €19,50
Vrijdagticket: €27,50
Zaterdagticket: €43,50

Combitickets koop je via onderstaande knop. Dagtickets voor zaterdag koop je via de knop aan de rechterkant van de pagina. Dagtickets voor vrijdag koop je hier.

Firewind is vastgelegd als headliner voor het Brainstorm Festival 2022! De populaire Griekse power-metal band rond gitaarvirtuoos Gus G. en met zanger Herbie Langhans (Avantasia, ex-Seventh Avenue, ex-Sinbreed) achter de microfoon gaat er live een groot feest van maken. Na Orden Ogan in 2021 hebben we dus opnieuw een fantastische headliner te pakken!

Ook Swallow The Sun is van de partij. De Finse melodieuze doom-metal band heeft met “Moonflowers” één van de beste albums uit hun carrière afgeleverd. Wegens corona moest hun Europese tour doorschuiven naar 2023, dus hoe geweldig is het dat Swallow The Sun bij ons in Apeldoorn al wél hun nieuwe werk kan laten horen! Dat wordt smullen!

Nog zo’n topper: Scar Symmetry komt naar het Brainstorm Festival! De Zweedse melodic death-metal band (onder contract bij Nuclear Blast) heeft wat stille jaren achter de rug, maar werkt aan een nieuw album. En daar horen concerten bij. Dat de band daarbij kiest voor het Brainstorm Festival is natuurlijk iets waar heel Apeldoorn, sterker nog héél Nederland trots op mag zijn!

Terug van weggeweest: Sleeping Romance! De Italiaanse symfonische metalband komt met hun nieuwe zangeres Lina Victoria én een nieuw album op zak terug naar Apeldoorn. Sleeping Romance stond in 2017 voor het laatst op het Brainstorm Festival en groeide destijds uit tot een publiekslieveling. Il Metallo!

Signum Regis dan. Deze Slowaakse melodic metalband is een graag geziene gast in Nederland. Helaas gooide corona roet in het eten, waardoor de band – met inmiddels de nieuwe zanger Jota Fortinho achter de microfoon – hier al even niet meer te zien is geweest. Verwachte uptempo metal, mooie zanglijnen, geweldige gitaarsolo’s en catchy refreinen om mee te zingen!

Misschien iets minder bekend, maar dat gaat snel veranderen: Wytch Hazel komt ook naar het Brainstorm Festival. De Britten spelen geweldige hardrock, waarbij Iron Maiden als voornaamste invloed geldt. De band is één van de vaandeldragers van de nieuwe golf van de ‘New Wave Of Brittish Heavy Metal’. En dat gaan ze laten horen!

Bijzonder is de komst van Iotunn, de Deense progressieve death-metal band met in de gelederen zanger Jón Aldará (Hamferd, Barren Earth) van de Faröer Eilanden. Het debuut-album “Access All Worlds” verscheen afgelopen jaar bij Metal Blade Records en was één van de betere albums die in de donkere coronaperiode het levenslicht zag!

Wat ontstaat er wanneer je zanger Georg Neuhauser (Serenity, Warkings) en Marco Pastorino (zanger/gitarist van Temperance) mixt? Precies: Fallen Sanctuary! Heerlijke power-metal voorzien van gevarieerde, meerstemmige zangpartijen. Het debuut-album “Terranova” verschijnt via AFM Records, die een neusje hebben voor kwalitatief hoogstaande bands. Iets om naar uit te kijken!

Met Vetrar Draugurinn heeft het Brainstorm Festival wederom een mooie naam uit ons eigen land op de planken staan. Melancholisch, doom, melodieus: de band rond zangeres Marjan Welman (Autumn, Ayreon) en gitarist Eric Hazebroek (Pilgrimage, ex-Stream of Passion) heeft het allemaal in huis. En daarbij ook nog eens het geweldige nieuwe album “The Night Sky” op zak. Komt dat zien!

Het Finse Sáwol belooft een bijzondere act te worden op het Brainstorm Festival. De band speelt dark-rock en heeft al de nodige jaren ervaring. Sáwol is één van de nog niet-ontdekte bands die het hoge noorden rijk is. Een primeurtje dus voor Brainstorm Festival. Laat je verrassen!

Jaarlijks proberen we op het Brainstorm Festival te verrassen met enkele bijzondere acts. Ook onze theaterzaal is daar bij uitstek geschikt voor. Dit jaar is de keuze gevallen op VRS:NSMV, het zij-project van pianist Nacht van Opus Irae. Black-metal meets klassiek. Dit wordt een pianoconcert met een duister randje. Niet te missen!

Vrijdag 4 november:
– Scar Symmetry (SE)
– Signum Regis (SK)
– Wytch Hazel (UK)
– Vetrar Draugurinn (NL)

Zaterdag 5 november:
– Firewind (GR)
– Swallow The Sun (FIN)
– Sleeping Romance (ITA)
– Iotunn (DK/FO)
– Fallen Sanctuary (AU/ITA)
– Sáwol (FIN)
– VRS:NSMV (DE)

Tickets bestellen

Prijs

Voorverkoop zaterdag € 43,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

za 05 november 14:00

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zaterdag 05 november
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement