Brainstorm Festival | vrijdag

vrijdag 03 november

De 16e editie van het Brainstorm Festival komt op 3 en 4 november 2023 naar GIGANT!

Combitickets koop je via onderstaande knop. Ben je nog geen 18 jaar, dan kun je een jongerenticket kopen tegen een gereduceerd tarief. Dagtickets voor vrijdag koop je via de knop aan de rechterkant van de pagina. Dagtickets voor zaterdag koop je hier.

Vrijdag 3 november:
XANDRIA (symphonic metal, DE)
IN VAIN (progressive death-metal, NO)
HAMRADUN (folk-rock, FO)
FELLOWSHIP (power-metal, UK)
NEVERUS (progressive death-metal, NL)

Zaterdag 4 november:
EXTOL (progressive death-metal, NO)
SERENITY (symphonic power-metal, AT)
TEMPERANCE (heavy metal, ITA)
LYRRE (melodic folk-metal, PL)
CONFESSIONS OF A TRAITOR (melodic metalcore, UK)
LEONOV (post-rock/metal, NO)
ANGELIC FORCES (80’s hardrock, NL)

EXTOL is vastgelegd als headliner van het Brainstorm Festival, dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 wordt gehouden in GIGANT in Apeldoorn. Een unieke reünieshow, aangezien de Noorse band al jarenlang niet meer actief is. Van death-metal naar thrash-metal naar progressive metal: Extol deed het allemaal, en altijd goed. Voor de vele fans is deze exclusieve show dus een geweldige kans om hun muzikale helden nog eens live aan het werk te zien.

Ook de Duitse symphonic metalband XANDRIA is dit jaar van de partij. De band leverde onlangs het geweldige album ‘The Wonders Still Awaiting’ af. Met zangeres Ambre Vourvahis als nieuwe aanwinst achter de microfoon belooft dit een geweldige, bombastische symphonic metalshow te worden.

Uit Oostenrijk reist SERENITY af naar Apeldoorn. De band groeide in de afgelopen jaren uit tot één van de betere symphonic power-metal bands in Europa. De show is een uitgelezen kans om wat geschiedenisles bij te spijkeren: zanger Georg Neuhauser is in het dagelijks leven geschiedenisdocent en laat op het podium vervolgen tijden herleven.

Met een nieuw album op zak – dat vlak voor het Brainstorm Festival verschijnt – komt TEMPERANCE terug naar Apeldoorn! Bovendien staat nu de geweldige zangeres Kristin Starkey achter de microfoon. De Italianen zijn dus in de winning mood, en dit belooft een onvergetelijk optreden te worden!

Het Noorse IN VAIN reist af naar Apeldoorn voor een jubileumshow. De progressive death-metal band draait inmiddels twintig jaar mee en viert dat feest tijdens het Brainstorm Festival. Verwacht een set waarbij alle hoogtepunten van de band de revue passeren.

De Faeröer Eilanden bevatten vruchtbare grond. Nadat we eerder hier Hamferd vandaan haalden, staat dit keer HAMRADUN op het Brainstorm Festival. De band verzorgt met hun folk-rock een bijzonder optreden in de theaterzaal.

Het kan niet anders of FELLOWSHIP gaat heel veel mensen blij maken. Al is het maar vanwege de gezonde dosis humor die de Engelsen aan hun power-metal meegeven. Internationaal is de band aan het doorbreken, getuige een tour met Twilight Force door Japan en steeds meer internationale shows. Daar kunnen ze Nederland nu aan toevoegen!

Na haar vertrek bij Eluveitie heeft hurdy-gurdy speler Michalina Malisz niet stilgezeten. Zij heeft met LYRRE een eigen band opgericht, waarbij zowel haar zangkwaliteiten als de hurdy-gurdy goed tot hun recht komen. Dit is catchy melodic folk-metal met hier en daar wat melodic death-metal invloeden. Wat het ook is: Lyrre smaakt naar meer!

Bij CONFESSIONS OF A TRAITOR gaan alle remmen los. De opzwepende metalcore van de Engelse heren zorgt ongetwijfeld voor een grote moshpit. Toch is dat niet het enige waar deze band op uit is. Door middel van agressieve muziek hopen ze mensen de positieve kant van het leven te laten zien.

LEONOV is een oudgediende die twee keer eerder op het Brainstorm Festival te zien was. De dromerige, sfeervolle post-rock maakt steeds weer indruk. De Noren nemen dit keer een nieuw album mee, en geven een bijzondere show in de theaterzaal.

Kwaliteit van eigen bodem geven we graag een plek tijdens het Brainstorm Festival. Zo is NEVERUS absoluut een band die wat aandacht verdiend. Je kunt ze gerust het Nederlandse antwoord op Wintersun noemen. Vorig jaar stonden de heren op ProgPower Europe en dit jaar gaan ze Apeldoorn veroveren met hun progressive death-metal!

Uit het noorden van Nederland reist ANGELIC FORCES af naar Apeldoorn. Met hun 80’s hardrock maakt de band indruk in binnen- en buitenland. Dit wordt een show met gillende gitaren, catchy refreins en een heerlijk potje headbangen.

Naast concerten in de popzaal is er een theaterzaal voor unplugged shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bier-proeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving.

Prijzen:
Combiticket: €55,00
Combiticket tot 18 jaar: €19,50
Vrijdagticket: €32,50
Zaterdagticket: €47,50

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 32,50

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

vr 03 november 18:15

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Vrijdag 03 november

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement