Afterslag met o.a. The Haunted Youth

zondag 22 januari 2023

Ontdek jij op Afterslag je favoriete bands van 2023?
Afterslag is hét festival voor muziekminnend Apeldoorn en omgeving. De hele zondag check je 8 highlights van Europa’s belangrijkste showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in onze popzaal en het café. Dit is de ultieme manier om de grote namen van de toekomst zoals The Haunted Youth en Marathon als eerst te spotten!

The Haunted Youth (BE)

The Haunted Youth brengt meeslepende psychpop die doet denken aan het beste van MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Cure. De songs – over twijfels, hoop, en hoe het voelt om een onbegrepen misfit te zijn – pakken uit met een grootse dreamy en internationale sound waar je als een blok voor valt. Debuutsingle Teen Rebel was een voltreffer: ze wonnen Studio Brussels contest De Nieuwe Lichting en veel airplay in binnen- en buitenland. Live staat The Haunted Youth als een huis, en wij verwachten een show waar we nog lang over na zullen praten!  

Babs

Babs is een rapper, producer en songwriter met een missie, die graag stereotypes rond gender en seksualiteit omver schopt. Haar eerste release verscheen in 2021 en daarna volgden in korte tijd 9 singles, 2 EP’s en optredens op Bevrijdingsfestival Den Haag en Zwolle, Rotterdam Pride, Pride Amsterdam en Dauwpop. Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is.

Cloud Café

De Amsterdamse band Cloud Café schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Mijmeringen, bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert bij de wat zonderlinge groep in een ontwapenend geheel. Met nog geen jaar samen op het podium, debuteert de band op Excelsior Recordings. In maart 2022 verscheen Cloud Cafe’s debuut-EP. Een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie bestaande uit vier liedjes. Deze werden door de band zelf opgenomen in Haarlem, en de uitkomst voelt ongedwongen en gelaagd in al zijn eenvoud.

Cosmic Crooner

Cosmic Crooner is Europa’s nieuwste lounge-zanger en songwriter. Door zijn zelfbenoemde ‘Doowop Space Pop’ galmt muziek uit de jaren ‘60 en ‘70, maar vooral: iets gloednieuws! De meta teksten maken Cosmic Crooner een toeschouwer van het leven en de door soundtrack beïnvloede muziek neemt je mee naar een andere wereld. Na het uitbrengen van een reeks succesvolle singles, staat de Crooner op het punt om in het voorjaar van 2023 zijn veelbelovende debuutalbum uit te brengen.

Marathon

Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten. Met een explosieve mix van shoegaze en postpunk uit Marathon hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij. De meeslepende nummers bieden een bemoedigend perspectief op een sombere werkelijkheid waar je soms even aan wilt ontsnappen. Dit doen ze door er goed hard over te schreeuwen. Altijd met een voetnoot van optimisme, want zelfs onder de meest donkere dekens kun je dromen over betere tijden.

néomí

néomí is de bijnaam voor folk-pop singer-songwriter Neomi Speelman. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Ben Howard, Bob Dylan en Phoebe Bridgers schrijft ze authentieke en oprechte verhalen ondersteund door dromerige soundscapes. Debuut-EP before verscheen afgelopen juni via [PIAS]. Neomi legt uit: “Mijn liedjes schrijven is als het bijhouden van een dagboek. Alles wat ik zing is oprecht en ik hoop dat mensen de eerlijkheid horen. Mijn eerste EP markeert een tijd voordat de dingen zwaar werden en herinnert me aan de jeugdige ik waar het leven eenvoudig was. Als ik ernaar luister, stel ik me gerust.”

Nusantara Beat

Nusantara Beat is geïnspireerd door traditionele en bedwelmende Indonesische songs uit de jaren ‘60 en ‘70. De bandleden zijn allemaal eerste, tweede en derde generatie Nederlandse Indonesiërs. Je kent ze wellicht ook als leden van bands als Jungle By Night, POM, The Mysterons, Altin Gun, Surf Aid-Kit en EUT, maar met Nusantara Beat creëert de band de mogelijkheid om hun Indonesische roots te herontdekken via muziek.

Sprints (IE)

Sprints is een garage-noise-viertal uit Dublin. Ze combineren gitaar-gedreven hooks, motorische ritmes en gevoelige teksten tot een uniek geluid, dat hint naar grunge, post-punk en zoveel meer. Gedreven door pittige politieke klimaten en sociale en economische onzekerheid, is hun muziek eerlijk en authentiek. Tweede EP A Modern Job (2022) werd door de Engelse media lyrisch ontvangen en wij kunnen niet wachten om het materiaal in GIGANT te horen!

Tickets bestellen

Prijs

Normaal € 16,00
Vriend € 14,00

Deur open

30 minuten voor aanvang

Tijden

zo 22 januari 14:30

Locatie

Popzaal

Tickets & tijden

Zondag 22 januari
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement