Brainstorm Festival

De 16e editie van het Brainstorm Festival komt op 3 en 4 november 2023 naar GIGANT!

Combitickets koop je via onderstaande knop. Ben je nog geen 18 jaar, dan kun je een jongerenticket kopen tegen een gereduceerd tarief. Dagtickets zijn hier te koop: vrijdag 3 november en zaterdag 4 november.

Vrijdag 3 november:
18:00 Deuren open
18:15 Neverus (popzaal)
18:55 Interview Xandria (theaterzaal)
19:20 Fellowship (popzaal)
20:35 In Vain (popzaal)
21:40 Hamradun (theaterzaal)
22:30 Xandria (popzaal)

Zaterdag 4 november:
13:30 Deuren open
14:00 Flowerleaf (popzaal)
14:45 Interview Kristian ‘Necrolord’ Wåhlin (theaterzaal)
14:45 Drumclinic In Vain (Drumschool Apeldoorn)
15:20 Confessions Of A Traitor (popzaal)
16:10 College: Tim Ziegeler (theaterzaal)
17:00 Lyrre (popzaal)
18:00 Interview In Vain (theaterzaal)
18:40 Temperance (popzaal)
19:45 Hurdy gurdy clinic (theaterzaal)
19:50 Drumclinic Lyrre (Drumschool Apeldoorn)
20:30 Serenity (popzaal)
21:35 Leonov (theaterzaal
22:30 Extol (popzaal)

EXTOL is vastgelegd als headliner van het Brainstorm Festival, dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023 wordt gehouden in GIGANT in Apeldoorn. Een unieke reünieshow, aangezien de Noorse band al jarenlang niet meer actief is. Van death-metal naar thrash-metal naar progressive metal: Extol deed het allemaal, en altijd goed. Voor de vele fans is deze exclusieve show dus een geweldige kans om hun muzikale helden nog eens live aan het werk te zien.

Ook de Duitse symphonic metalband XANDRIA is dit jaar van de partij. De band leverde onlangs het geweldige album ‘The Wonders Still Awaiting’ af. Met zangeres Ambre Vourvahis als nieuwe aanwinst achter de microfoon belooft dit een geweldige, bombastische symphonic metalshow te worden.

Uit Oostenrijk reist SERENITY af naar Apeldoorn. De band groeide in de afgelopen jaren uit tot één van de betere symphonic power-metal bands in Europa. De show is een uitgelezen kans om wat geschiedenisles bij te spijkeren: zanger Georg Neuhauser is in het dagelijks leven geschiedenisdocent en laat op het podium vervolgen tijden herleven.

Met een nieuw album op zak – dat vlak voor het Brainstorm Festival verschijnt – komt TEMPERANCE terug naar Apeldoorn! Bovendien staat nu de geweldige zangeres Kristin Starkey achter de microfoon. De Italianen zijn dus in de winning mood, en dit belooft een onvergetelijk optreden te worden!

Het Noorse IN VAIN reist af naar Apeldoorn voor een jubileumshow. De progressive death-metal band draait inmiddels twintig jaar mee en viert dat feest tijdens het Brainstorm Festival. Verwacht een set waarbij alle hoogtepunten van de band de revue passeren.

De Faeröer Eilanden bevatten vruchtbare grond. Nadat we eerder hier Hamferd vandaan haalden, staat dit keer HAMRADUN op het Brainstorm Festival. De band verzorgt met hun folk-rock een bijzonder optreden in de theaterzaal.

Het kan niet anders of FELLOWSHIP gaat heel veel mensen blij maken. Al is het maar vanwege de gezonde dosis humor die de Engelsen aan hun power-metal meegeven. Internationaal is de band aan het doorbreken, getuige een tour met Twilight Force door Japan en steeds meer internationale shows. Daar kunnen ze Nederland nu aan toevoegen!

Na haar vertrek bij Eluveitie heeft hurdy-gurdy speler Michalina Malisz niet stilgezeten. Zij heeft met LYRRE een eigen band opgericht, waarbij zowel haar zangkwaliteiten als de hurdy-gurdy goed tot hun recht komen. Dit is catchy melodic folk-metal met hier en daar wat melodic death-metal invloeden. Wat het ook is: Lyrre smaakt naar meer!

Bij CONFESSIONS OF A TRAITOR gaan alle remmen los. De opzwepende metalcore van de Engelse heren zorgt ongetwijfeld voor een grote moshpit. Toch is dat niet het enige waar deze band op uit is. Door middel van agressieve muziek hopen ze mensen de positieve kant van het leven te laten zien.

LEONOV is een oudgediende die twee keer eerder op het Brainstorm Festival te zien was. De dromerige, sfeervolle post-rock maakt steeds weer indruk. De Noren nemen dit keer een nieuw album mee, en geven een bijzondere show in de theaterzaal.

Kwaliteit van eigen bodem geven we graag een plek tijdens het Brainstorm Festival. Zo is NEVERUS absoluut een band die wat aandacht verdiend. Je kunt ze gerust het Nederlandse antwoord op Wintersun noemen. Vorig jaar stonden de heren op ProgPower Europe en dit jaar gaan ze Apeldoorn veroveren met hun progressive death-metal!

FLOWERLEAF verliet in 2019 hun thuisland Brazilië om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en kansen. Ze kwamen aan in Duitsland waar ze meteen liveshows begonnen te spelen. Ze timmeren nu hard aan de weg en werken aan alle creatieve ideeën en dromen die hen in Duitsland brachten. Met hun symfonische metal zorgen zij voor een indrukwekkende show!

Naast concerten in de popzaal is er een theaterzaal voor unplugged shows en interviews. Het festival biedt verder een expositie, een bier-proeverij en een kleine cd-markt aan, voor de ultieme festivalbeleving.

Prijzen:
Combiticket: €55,00
Combiticket tot 18 jaar: €19,50
Vrijdagticket: €32,50
Zaterdagticket: €47,50

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

GIGANT tipt

Hele programma
FEUERENGEL – A Tribute To Rammstein

FEUERENGEL – A Tribute To Rammstein

za 30 maart 2024 20:30
Une Année difficile

Une Année difficile

di 28 november 15:50
De Kraamkamer invites HouzeWarming

De Kraamkamer invites HouzeWarming

vr 16 februari 2024 23:55
Brainstorm Festival 2024 | zaterdag

Brainstorm Festival 2024 | zaterdag

za 02 november 2024 14:00
Le Pot-Au-Feu | ontbijt & film

Le Pot-Au-Feu | ontbijt & film

zo 17 december 11:00
You Resemble Me

You Resemble Me

di 28 november 18:10
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement

Meer resultaten...