Aanbod voor VO & MBO

Bij GIGANT begrijpen we de waarde van kunst en cultuur in het onderwijs. Ons programma is speciaal samengesteld om scholen en leerlingen een platform te bieden waar ze kunnen leren, ontdekken en groeien

Film

Film is overal. Het opent deuren naar andere werelden, culturen, ideeën en tijdperken. Met onze filmeducatieprogramma’s leren we jongeren op een bewuste manier naar film te kijken. Zij ontwikkelen vaardigheden om film- en beeldtaal te herkennen én toe te passen. 

Besloten filmvertoningen

Met je klas of leerjaar naar de film? Wij organiseren filmvoorstellingen voor het onderwijs, die geschikt zijn voor diverse onderwijsniveaus. Deze besloten voorstellingen kunnen worden afgestemd op specifieke thema’s of als aanvulling op verschillende schoolvakken, zoals burgerschap, CKV, taalvakken en geschiedenis. We adviseren je graag bij je filmkeuze.

De kosten bedragen tussen de €3,50 en €5,00 per leerling. Financiering vanuit het CKV-budget is mogelijk via de cultuurkaart.

Niveau: VO – MBO 

Movies That Matter

Het hele schooljaar door organiseert Movies that Matter filmvertoningen met inspirerend lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en het MBO. De films belichten maatschappelijke thema’s zoals mensenrechten, discriminatie en duurzaamheid. Ontdek samen met GIGANT de kracht van film als educatief middel. In de meeste gevallen is er lesmateriaal beschikbaar. 

Niveau: VO – MBO

De Bovenkamer

Film kan helpen complexe thema’s rondom mentale gezondheid bespreekbaar te maken. In ‘De Bovenkamer’ selecteren we een film die het gesprek over mentale gezondheid stimuleert. Een voorbeeld is de korte documentaire ‘Storm om mij heen’, waarin het verhaal wordt verteld van hiphopartiest Stien den Hollander (S10) tijdens een periode waarin het mentaal minder goed met haar ging. Ondanks haar worstelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg is Stien sterker geworden en wil ze anderen nu helpen met haar muziek. De begeleidende les draagt bij aan een open gesprek in de klas over mentale gezondheid, waarbij luisteren naar elkaar centraal staat.

Niveau: bovenbouw VO – MBO niveau 3 en 4

Anime

Japanse anime films worden vaak beschouwd als baanbrekend en innovatief binnen de wereld van animatie. Ze verkennen een breed scala aan genres en verhaallijnen, waardoor het leerzaam is op verschillende manieren, waaronder het bieden van culturele inzichten in de Japanse samenleving, het inspireren van creativiteit en het aanpakken van diepgaande maatschappelijke thema’s die analytisch en kritisch denken bevorderen. Deze filmvertoning kan worden gekoppeld aan een workshop Manga. 

Niveau: VO – MBO

Workshops

Mediawijsheid: Fake News!

Ontmasker Fake News met een workshop bij GIGANT. Tijdens deze workshop verkennen leerlingen de wereld van desinformatie en gaan ze zelf aan de slag met het creëren van nepnieuws. De workshop biedt niet alleen inzicht in de technieken van nepnieuws, maar moedigt ook aan tot discussie en reflectie. Als afsluiting delen de leerlingen hun gecreëerde nepnieuws, wat leidt tot een levendige uitwisseling van inzichten en ervaringen. De workshop benadrukt het belang van mediawijsheid in een tijd van snelle informatieverspreiding en groeiende desinformatie, met als doel jongeren in staat te stellen kritisch en verantwoordelijk met media om te gaan.

Niveau: VO – MBO

Van Boek Naar Doek

Verhoog leesplezier met filmeducatie door een boek te verfilmen! Met Van Boek Naar Doek zetten we verfilmde boeken met een maatschappelijk thema centraal. Door zelf aan de slag te gaan met film krijgen leerlingen inzicht in het ontstaan en maakproces van film.

Niveau: VO – MBO 

Muziek

De Bovenkamer: Live

Maak kabaal met je verhaal. Scholieren en studenten krijgen de kans om in een halve dag hun eigen verhaal om te zetten in een pakkend nummer. De ochtend begint met workshops in Sing & Songwriting en Rap, waar persoonlijke ervaringen worden vertaald naar pakkende lyrics. De middag staat in het teken van repetities en het gezamenlijk presenteren van de nummers op het podium van GIGANT. Een unieke gelegenheid voor zelfexpressie en muzikale ontwikkeling.

Niveau: VO – MBO

Maatwerk: Alles kan, bij GIGANT

Naast ons bestaande aanbod organiseren en/of bemiddelen we ook op verzoek filmactiviteiten en workshops voor het onderwijs. Denk hierbij aan film verzoeken, lezingen door filmdocenten, workshops van professionals en andere op maat gemaakte activiteiten.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: e.ozyurt@gigant.nl.

Heb je interesse in het afnemen van ons educatief aanbod? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Educatief aanbod VO & MBO

Contactgegevens

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

GIGANT tipt

Hele programma
Proefles Theatersport

Proefles Theatersport

wo 28 augustus 20:00
StadsOase met o.a. Noah Jaora & LeFonque + NAPHAS

StadsOase met o.a. Noah Jaora & LeFonque + NAPHAS

zo 18 augustus 14:00
Buitenfilm: Een man die Ove heet

Buitenfilm: Een man die Ove heet

do 15 augustus 21:00
Drie Rovers en een leeuw | Kinderfilm

Drie Rovers en een leeuw | Kinderfilm

di 16 juli 11:00
Rowwen Hèze

Rowwen Hèze

do 24 oktober 20:30

Meer resultaten...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
voorstelling
vacature
muziek
cursus
film
evenement